Onderzoek naar kiescampagne Joëlle Milquet

27/06/14 om 15:17 - Bijgewerkt om 16:58

Het Brusselse parket-generaal voert een onderzoek naar de kiescampagne die uittredend minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet gevoerd heeft.

Onderzoek naar kiescampagne Joëlle Milquet

© Belga

In februari schreef het tijdschrift Le Vif/l'Express al dat er vragen rezen bij een reeks nieuwe kabinetsmedewerkers van de minister. Die medewerkers, van voornamelijk allochtone origine, zouden mogelijks in dienst genomen zijn om de campagne van de CDH-frontvrouw in Brussel te voeren. Joëlle Milquet heeft dat steeds met klem ontkend. Le Vif/l'Express citeerde bij zijn berichtgeving bronnen die meldden dat de nieuwe medewerkers als opdracht kregen om zoveel mogelijk evenementen te vinden of te organiseren waarop de uittredende minister van Binnenlandse Zaken zoveel mogelijk potentiële kiezers uit Brusselse gemeenten zoals Anderlecht, Sint-Joost-ten-Node, Sint-Jans-Molenbeek of Brussel Hoofdstad zou kunnen ontmoeten. Het tijdschrift publiceerde ook kopieën van zogenaamde "functieprofielen" waarin de taken van de nieuwe medewerkers in de voorbereiding van de campagne omschreven werden.

Het is nu naar die medewerkers dat er bij het Brusselse parket-generaal een onderzoek loopt. Woordvoerster Liliane Briers bevestigt het bestaan van het dossier maar geeft over de inhoud van het dossier geen commentaar. "Dat behoort tot het geheim van het onderzoek" zegt de woordvoerster. "Op dit moment betreft het wel enkel een vooronderzoek, er is geen raadsheer-onderzoeksrechter aangesteld." Bij de verschijning van de artikelen in Le Vif/l'Express ontkende Joëlle Milquet met klem alle aantijgingen en had ze het over kwaadsprekerij.

Lees meer over:

Onze partners