MR met "gezond verstand" naar verkiezingen

13/04/14 om 15:05 - Bijgewerkt om 15:05

'Tijd voor gezond verstand', luidt de slogan waarmee de MR op 25 mei naar de regionale, federale en Europese verkiezingen trekt. "Het is de meest efficiënte weg om concrete oplossingen te vinden, weg van alle speculatie van de politique politicienne", klinkt het bij de Franstalige liberale partij.

MR met "gezond verstand" naar verkiezingen

Charles Michel (MR) © Belga

Met als slogan 'Tijd voor gezond verstand' wil de MR (Mouvement réformateur) de verkiezingscampagne "naar het terrein van de voorstellen brengen, weg van de steriele polemieken, om de verwachtingen van de burgers in te lossen".

De partij wil het onderscheid maken tussen hoofdzaken, zoals het vinden van een job of het verhogen van de koopkracht, en bijzaken, zoals een nieuw logo voor Wallonië. De fractieleider van MR in het Waalse parlement, Willy Borsus, had felle kritiek geleverd op de kostprijs en het nut van het nieuwe Waalse logo. Volgens Waals minister-president Rudy Demotte was de campagne nodig om het internationale imago van Wallonië op te krikken en een punt te zetten achter een voltooid verleden.

"De antwoorden (aan de burgers) moeten niet dogmatisch, ideologisch of technocratisch zijn, maar (...) moeten vooral blijk geven van gezond verstand", meent de MR. De partij moet ervoor strijden "dat België niet meer het Europese land is dat zijn loontrekkenden het zwaarst belast". Ze wil bijvoorbeeld ook "de ouders de vrije schoolkeuze laten voor hun kinderen" of het aantal bestuurders van intercommunales verlagen. (Belga/MI)

Lees meer over:

Onze partners