Moord Etterbeek: 'Ik wil weten wat met mijn kinderen gebeurd is'

29/09/12 om 11:56 - Bijgewerkt om 11:56

De vader en echtgenoot van de kinderen en vrouw die in Etterbeek de keel overgesneden werden, "wil weten wat er gebeurd is".

Moord Etterbeek: 'Ik wil weten wat met mijn kinderen gebeurd is'

© Belga

De man wiens vrouw en drie kinderen vrijdagavond vermoord aangetroffen werden in hun woonst in Etterbeek, "wil weten wat er met zijn kinderen gebeurd is". De 39-jarige Jasbir Singh getuigde zaterdag voor de camera van RTL-TVi. Het parket communiceert niet over de zaak en bevestigde enkel dat het om viervoudige moord gaat. De Franstalige zender RTL-TVi wist de vader voor de camera te krijgen, toen hij bij vrienden in de buurt opgevangen werd. De man mocht na verhoor bij de politie beschikken. Singh was vrijdag aan het werk in een restaurant. Toen hij in tegenstelling tot andere dagen rond 17 uur nog niets gehoord had van zijn vrouw en kinderen, werd hij ongerust. Hij trok uiteindelijk huiswaarts en trof er de levenloze lichamen aan, getuigde de man.

"Het was donker binnen. Ik riep hen, maar niemand antwoordde. Toen ik het licht aanstak, zag ik overal bloed. Ik vond mijn oudste zoon, dan mijn vrouw en dan mijn tweede zoon, die voor de televisie lag. Ik zocht mijn jongste zoon maar vond hem niet. Ik ging naar de andere kamer. Toen ik naar hem toeliep zag ik het bloed. Ik ben onmiddellijk achteruit gegaan en heb de politie gebeld", zei de vader. De familie, van Indiase origine, had volgens de man geen vijanden.

"Ze zijn er niet meer. Ik heb niet begrepen wat er gebeurd is, hoe het gebeurd is. Ik moet het weten want ik ben hun vader. Ik moet weten wat er met mijn kinderen gebeurd is."

De vier lijken werden in de nacht van vrijdag op zaterdag aangetroffen in een woning in de Generaal Capiaumontstraat. Het parket van Brussel bevestigt de viervoudige moord, maar weigert verder alle verdere commentaar.

Sikhsfamilie

Een buurtrondvraag leert dat het gaat om een familie Sikhs uit India. Volgens een kennis van de familie zijn de drie kinderen allen jongens - al circuleren ook andere versies. De oudste zou ongeveer zes jaar zijn. De vader verblijft al vijftien jaar in België en zou in een restaurant in het Brusselse werken. De echtgenote zou vijf jaar in ons land geweest zijn.

Getuigen zagen de wenende echtgenoot omstreeks 20-21 uur op straat. Er zijn verschillende versies over wanneer de politie aankwam. Een man zou met een kap over het hoofd weggeleid zijn, klinkt het bij de buurtwinkelier. Een buurman zag bij thuiskomst rond 1 uur 's nachts dat het labo van de politie aan het werk was. De straat was ook afgesloten.

Geen gekende problemen

De onderbuurvrouw, het gezin woonde op de eerste verdieping, zei dat ze de familie nooit hoorde ruziën. De kennis zegt dat er geen problemen waren tussen man en vrouw. Verschillenden zeggen dat de moeder een zeer beleefde dame was, mogelijk rond de 40 jaar. De kinderen speelden volgens de buurman vaak op straat.

Parket van Brussel weigert elke commentaar

Het parket van Brussel wil zondag nog geen commentaar kwijt aan de pers over de viervoudige moord. Volgens een woordvoerder van het parket wordt de dader van de feiten opgespoord en zou elke communicatie momenteel het onderzoek kunnen schaden. (Belga/KVDA/SD)

Lees meer over:

Onze partners