Man probeert huis De Crem binnen te rijden

03/05/10 om 08:06 - Bijgewerkt om 08:06

Een man heeft in de nacht van zondag op maandag getracht binnen te rijden in de woning van minister van Defensie Pieter De Crem (CD&V) in Aalter. Hij werd opgepakt en heeft bekend. In de loop van de dag werd hij aangehouden.

Man probeert huis De Crem binnen te rijden

© Belga

Dat bevestigde het Gentse parket. Het voorval gebeurde omstreeks 4.30 uur. Een auto reed door het beveiligingshek en ramde de garagepoort. Niemand raakte gewond.

Nummerplaat
De man belde na de feiten naar de politie met de melding dat hij tegen een boom was gereden. De nummerplaat van de wagen kwam overeen met de karakters van de plaat die de minister kon noteren.

Rond 6.50 uur werd de verdachte aangetroffen aan zijn woning. De auto werd in beslag genomen en onderzocht door het lab van de federale politie.

Geen motief
Volgens het parket kon de man, een 52-jarige alleenstaande buurtbewoner, geen motief geven voor de feiten. Het zou niet gaan over een ex-militair, maar mogelijk kenden de minister en de verdachte elkaar oppervlakkig. Bij een huiszoeking werden geen wapens aangetroffen.

De man was recent in beeld gekomen voor verschillende tientallen nutteloze oproepen naar de politie, maar in die gesprekken werden geen bedreigingen geuit.

Aangehouden

De man werd maandag voorgeleid voor de vernieling van onroerende goederen, voor woonstschennis ten nadele van De Crem en wegens belaging ten aanzien van de politie.

Het Gents parket meldde maandagavond dat hij werd aangehouden door de onderzoeksrechter. Hij heeft ook een psychiater aangesteld om de man te onderzoeken.

Lees meer over:

Onze partners