Maandag actie in treinstations

20/08/10 om 17:38 - Bijgewerkt om 17:38

ACOD-spoor protesteert tegen de hogere prijs voor internationale treintickets. Het is niet de bedoeling het treinverkeer te verstoren.

De socialistische spoorvakbond voert maandag in verschillende stations actie tegen enkele 'asociale' maatregelen van de NMBS. Aanleiding vormt de aangekondigde prijsverhoging van internationale treintickets.

De NMBS kondigde maandag aan dat reizigers die een internationaal treinticket kopen in het station daarvoor vanaf volgende week meer moeten betalen.

Het gaat om een 'persoonlijke assistentietoeslag' van zeven euro. Mensen die via het internet boeken, moeten het extra bedrag niet betalen. De spoorvakbonden en reizigersvereniging TreinTramBus reageerden onmiddellijk negatief op de toeslag.

'Sensibiliseringsacties'

De socialistische spoorvakbond ACOD kondigt naar aanleiding van de toeslag voor maandag 23 augustus sensibiliseringsacties aan in verschillende stations. ACV-Transcom sluit er zich bij aan. Het zwaartepunt van de actie zal in Brussel-Noord liggen, waar het ACOD in de lokettenzaal aanwezig zal zijn.

Het is niet de bedoeling het treinverkeer te verstoren, aldus de ACOD. Wel zullen aan de reizigers pamfletten worden uitgedeeld met een oproep om klacht in te dienen bij de ombudsman van de NMBS, aldus de socialistische vakbond.

Lees meer over:

Onze partners