Luikenaar wint eerste editie CittA Antwerp Urban Trail

(Belga) In Antwerpen hebben vandaag zo’n 3.800 lopers deelgenomen aan de CittA Antwerp Urban Trail. Ze liepen 12 kilometer langs en door historische gebouwen, waaronder het Antwerpse stadhuis. De Luikenaar Jean-François Charlier won in 40 minuten en 42 seconden.

Zo’n 3.800 lopers hebben deze voormiddag deelgenomen aan de eerste editie van de CittA Antwerp Urban Trail, een loopwedstrijd over een afstand van 12 kilometer. Het parcours liep langs en door verschillende historische gebouwen en plekken, zoals de Stadsfeestzaal, het Centraal Station, Park Spoor Noord en de Vlaaikensgang. Ook de trappen naar het Schoon verdiep van het Antwerpse stadhuis werden aangedaan. Een man uit Luik, Jean-François Charlier, won de wedstrijd in 40 minuten en 42 seconden. Ook een aantal bekende Vlamingen namen deel. Zo behaalde Antwerps burgemeester Bart De Wever de 1.556ste plaats met een tijd van 1 uur 7 minuten en 29 seconden. Ook Tom Waes (308ste, 55 minuten en 15 seconden), Filip Joos (365ste, 55 minuten en 55 seconden) en Francesca Vanthielen (1.012de, 1 uur, 3 minuten en 6 seconden) namen deel. Het was de eerste editie van de CittA Antwerp Urban Trail, die georganiseerd werd met steun van de stad Antwerpen in het kader van de activiteiten als Europese sporthoofdstad. De organisatie hoopt op een tweede editie. Die zou dan plaatsvinden op zondag 17 maart 2014. (ANA)