"Kerk moet maatregelen nemen om onverantwoord gedrag te stoppen" (Stefaan De Clerk)

15/04/11 om 07:48 - Bijgewerkt om 07:48

Justitieminister Stefaan De Clerck (CD&V) zegt met verbijstering kennis te hebben genomen van het tv-interview dat ex-bisschop Roger Vangheluwe gaf.

In een mededeling roept De Clerck de kerkelijke autoriteiten op om "passende maatregelen te nemen om het onverantwoord en onverantwoordelijk gedrag van de ex-bisschop te stoppen".

Op het ogenblik dat nog steeds puin wordt geruimd na de ravage die hij heeft aangericht, is zijn media-optreden zonder meer misplaatst, aldus De Clerk.

"Het is een kaakslag voor zijn slachtoffers en voor de slachtoffers in het algemeen. Hij miskent ook totaal de werkzaamheden en de conclusies van de parlementaire onderzoekscommissie, waarop de kerkelijke autoriteiten hun respons moeten formuleren."

Minister De Clerck roept de kerkelijke autoriteiten op om passende maatregelen te nemen om het onverantwoord en onverantwoordelijk gedrag van de ex-bisschop te stoppen, "zeker nu blijkt dat de voorlopige sancties die hen zopas door het Vaticaan zijn opgelegd er niet toe bijdragen dat hij de dramatische draagwijdte van zijn daden juist inziet." (Belga)

Onze partners