'Houding van N-VA is onverantwoordelijk' (Charles Michel)

07/07/11 om 16:46 - Bijgewerkt om 16:46

In de wandelgangen van de Kamer noemde de MR-voorzitter de houding van de N-VA "onverantwoordelijk". Volgens Michel is het nu aan de formateur om te beslissen hoe hij verder wil werken.

Volgens MR-voorzitter Charles Michel heeft de partij van Bart De Wever "schrik om zijn verantwoordelijkheden op te nemen, de onderhandelingen te starten en daar zijn visie te verdedigen." Michel herhaalde dat zijn partij in tegenstelling tot de N-VA wel bereid is om "zijn verantwoordelijkheden op te nemen" en op basis van het werkstuk van Di Rupo onderhandelingen te starten.

Op de vraag of er volgens hem een regering kan gevormd worden zonder de N-VA, antwoordde Michel: "Ik heb altijd gezegd dat het mogelijk was om te regeren en hervormingen door te voeren zonder de N-VA". De MR-kopman voegde er wel meteen aan toe dat zowel Di Rupo als de CD&V al hebben laten verstaan dat er geen regering zonder N-VA mogelijk is. Dat de CD&V dat standpunt inneemt is voor Michel geen verrassing, want die partij is volgens hem "aan de N-VA vastgelijmd".

Formateur aan zet

Het komt volgens Michel nu toe aan de formateur om de verschillende antwoorden te analyseren en eventuele contacten te leggen om te zien wat er nu moet gebeuren. "Het zal in ieder geval niet de MR zijn die olie op het vuur gooit", besloot Michel. (Belga/INM)

Onze partners