Grootscheepse huiszoekingen in onderzoek drugsbende

25/05/10 om 12:06 - Bijgewerkt om 12:06

De politie heeft dinsdag 102 huiszoekingen uitgevoerd in een onderzoek naar een drugsbende. In totaal werden 29 mensen opgepakt.

Tijdens huiszoekingen op 102 plaatsen in het kader van een onderzoek naar een drugsbende zijn dinsdagochtend 25 mensen opgepakt. 's Namiddags werden nog eens 4 mensen opgepakt.

Het onderzoek naar de criminele organisatie, die vooral rond het Lemmensplein in Anderlecht actief was, ging begin 2009 van start. De bende hield zich bezig met drugshandel op grote schaal en schuwde geen geweld. Na maandenlang onderzoek werd de organisatie in kaart gebracht.

In de loop van dinsdagvoormiddag vielen volgens het Brusselse parket 550 politiemensen (onder wie 380 leden van de Brusselse federale gerechtelijke politie) binnen op 88 plaatsen, vooral in Anderlecht, maar ook elders.

In de loop van dinsdagvoormiddag werden 25 personen opgepakt. Bij de huiszoekingen werden dure wagens, een grote som geld en materiaal om cannabisplantages te bouwen gevonden.

Verkooppunten

Dinsdagnamiddag hebben de Brusselse federale gerechtelijke politie en de lokale politie van de zone Brussel-Zuid
(Anderlecht/Sint-Gillis/Vorst) nog eens 14 huiszoekingen
uitgevoerd, zo meldde het parket.

Daarbij werden vier mensen opgepakt. Tijdens de nieuwe huiszoekingen werden vooral de verkooppunten van de organisatie geviseerd, zoals café's en videotheken.

Op vier plaatsen werden drugs aangetroffen. Het ging in totaal om ongeveer een kilo amfetamines en enkele hoeveelheden cannabis.
Verschillende doorzochte panden waren beschermd met gepantserde deuren.

Bij de hele actie van dinsdag werden zeven (luxe)wagens in beslag genomen en een geldsom van 280.000 euro.

Lees meer over:

Onze partners