Gevoelig dossier asiel en migratie op tafel

28/11/11 om 12:14 - Bijgewerkt om 12:14

Formateur Elio Di Rupo en de onderhandelaars van de zes partijen die een regering willen vormen komen maandagnamiddag voor het eerst sinds het akkoord over de begroting opnieuw samen.

Gevoelig dossier asiel en migratie op tafel

© BELGA

In het voorzitterschap van de Kamer zullen ze vanaf 15 uur praten over asiel en migratie, sociale integratie en het gelijkekansenbeleid.

Nu formateur Elio Di Rupo en de zes onderhandelende partijen een akkoord bereikten over de begroting en over de structurele socio-economische maatregelen, is de formatie meer dan 530 dagen na de verkiezingen stilaan aan haar laatste dagen en weken bezig is.

De weg naar een finaal regeerakkoord lijkt open te liggen. Sommige partijvoorzitters menen dat er binnen de week een nieuwe regering kan zijn.

Transitie

De ontslagnemende regering van Yves Leterme liet intussen weten dat ze bereid is de begrotingsopmaak voor 2012 voor te bereiden zodat een aantal maatregelen waarover de onderhandelaars voor een nieuwe regering het eens raakten, zeker voor het einde van het jaar in het parlement kunnen worden gestemd. (Belga/TE)

Onze partners