Fouad Belkacem mag niet trouwen in gevangenis

22/08/12 om 05:17 - Bijgewerkt om 05:17

Fouad Belkacem, de leider van Shariah4Belgium, kan niet trouwen in de gevangenis van Antwerpen. De schepen van de burgerlijke stand weigert het huwelijk te voltrekken.

Fouad Belkacem mag niet trouwen in gevangenis

© Belga

Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Belkacem zit al enkele maanden in de cel omdat hij opriep tot geweld na een incident met een gesluierde vrouw in Sint-Jans-Molenbeek.

Na zijn opsluiting kondigde Belkacem aan dat hij wilde trouwen met zijn zwangere verloofde. Er is haast bij de trouwerij, want minister van Justitie Turtelboom onderzoekt of ze de Belgische identiteit van Belkacem kan afnemen om hem aan Marokko uit te leveren. Belkacem riskeert in zijn thuisland 8 jaar cel wegens drugshandel.

Ambtenaar daagt niet op

Vorige vrijdag was in de Antwerpse gevangenis alles in gereedheid gebracht voor het huwelijk, maar de ambtenaar van burgerlijke stand daagde niet op. Belkacem kreeg te horen dat zijn huwelijk enkel in het gemeentehuis voltrokken kan worden - zo staat het in de wet.

Voorlopige hechtenis

Er worden uitzonderingen gemaakt voor wie onmogelijk naar het gemeentehuis kan komen, zoals zwaar zieken of criminelen die jarenlange celstraffen uitzitten. Belkacem zit echter in voorlopige hechtenis.

Volgens schepen Stephan Bogaert (Open Vld) kan Belkacem binnen een maand alweer op vrije voeten zijn. Daarom weigert Bogaert naar de gevangenis te komen voor het huwelijk. (Belga/TV)

Onze partners