Di Rupo sprak apart met MR en CD&V

06/09/11 om 15:12 - Bijgewerkt om 15:12

Gisterenavond had formateur Elio Di Rupo (PS) een gesprek met MR en CD&V over BHV en de staatshervorming.

Formateur Elio Di Rupo (PS) heeft maandagavond een apart onderhoud gehad met de voorzitters van MR en CD&V. Gespreksonderwerp: BHV en de staatshervorming.

De vergadering moest, volgens MR-kringen, duidelijk maken hoe groot de onderhandelingsmarge van beide partijen is. Nog volgens de Franstalige liberalen was het "een positief gesprek".

Die vergadering had eigenlijk al gisteren moeten doorgaan, maar ze werd uitgesteld omwille van agendaproblemen. Althans, dat is de officiële reden: het klinkt ook dat Di Rupo nog wat tijd nodig had om zijn nota af te krijgen.

Standpunten CD&V en MR ver uit elkaar

In elk geval heeft de formateur maandagavond Wouter Beke (CD&V) en Charles Michel (MR) rond de tafel gebracht. De vergadering zou de hele avond geduurd hebben. CD&V hield het na afloop bij een loutere bevestiging van de vergadering en gaf geen verdere commentaar.

Het is geweten dat de standpunten van beide partijen over BHV ver uit elkaar liggen. Voor de MR is de splitsing van de tweetalige kieskring een harde noot om te kraken, terwijl de CD&V zich van de Vlaamse partijen rond de tafel het hardst verzet tegen grote compensaties voor die splitsing. (Belga/SD)

Lees meer over:

Onze partners