Dedecker zocht aansluiting bij Vlaams Belang

11/04/11 om 07:58 - Bijgewerkt om 07:58

In de dagen na de verkiezingen van 13 juni poogde LDD-boegbeeld Jean-Marie Dedecker een samenwerking met Vlaams Belang op poten te zetten in de Kamer.

Dedecker geraakte als enige van zijn partij verkozen. In een "technische fractie" met Vlaams Belang zou hij onder meer recht gehad hebben op een extra medewerker, voordelen die hij nu als eenmansfractie niet geniet.

Opzijgezet
Het plan ging niet door omdat het in de kring rond de Oostendenaar afgeschoten werd. Sommigen dreigden immers de partij te verlaten, schrijft De Standaard. Vooral Vlaams Parlementslid Boudewijn Bouckaert was tegen de plannen. "Het idee is snel opzijgezet", bevestigt hij. "Onze peilingen zijn slecht. Maar een exclusieve relatie met Vlaams Belang zagen we niet zitten."

Goedgeplaatse bronnen bij Vlaams Belang bevestigen dat er een mondeling akkoord was."Er waren vragen om bij een andere fractie aan te sluiten, en niet alleen van Vlaams Belang. Iedereen ziet me als een weeskind, maar dat ben ik helemaal niet", aldus Dedecker. (Belga)

Onze partners