De Wever over komst Peeters naar Antwerpen: 'Ik kan er maar beter opportuniteit van inzien'

25/11/16 om 20:56 - Bijgewerkt om 21:03

Volgens burgemeester Bart De Wever betekent de komst van Kris Peeters naar Antwerpen dat de kiezer bij de lokale verkiezingen van 2018 een duidelijke keuze krijgt: die tussen hemzelf of de totale omslag naar links. Want 'CD&V, da's niet meer het midden, hé,' zegt hij.

De Wever: 'Ik kan maar beter opportuniteit van komst Peeters inzien'

© BelgaImage

In een interview dat zaterdag in Het Laatste Nieuws verschijnt, reageert Bart De Wever (N-VA) voor het eerst op de komst van vicepremier en CD&V-zwaargewicht Kris Peeters naar Antwerpen. Peeters zal er de lijst van de christendemocraten trekken.

De Wever zegt 'enerzijds blij te zijn' met de komst van de vicepremier naar de stad. 'Want ik hou veel van deze stad en hoe meer politiek gewicht ze heeft, hoe beter.'

'Maar er is ook een anderzijds. Als ik in alle kranten lees dat hij komt om mij een hak te zetten, dan moet het zijn dat de betrokkene dat niet tegenspreekt'.

Draak

Delen

De vraag is of de driekoppige draak van SP.A, Groen en PVDA verandert in een vierkoppige draak. Ik denk van wel.

De Wever over komst Peeters naar Antwerpen: 'Ik kan er maar beter opportuniteit van inzien'

© .

De burgemeester en N-VA-voorzitter verwacht dat de echte strijd maar in 2018 zal beginnen. 'En dan is het maar de vraag of de driekoppige draak van SP.A, Groen en PVDA verandert in een vierkoppige draak. Ik denk dat dit wellicht zo zal zijn in de campagne.'

'Spannend zal het zeker zijn. In die zin kan ik er maar beter de opportuniteit van in zien. En die is: de kiezer krijgt een heel duidelijke keuze. Want ik wil heel graag voortdoen en ondertussen weet elke Antwerpenaar wat hij daarvoor koopt: een florerende economie, een kwart minder criminaliteit en een bruisende stad. Wil u daarmee verder, stem dan op mij. Wil u een totale omslag, dan is er één van die vier. Die zijn inwisselbaar, want geef toe: CD&V, da's niet meer het midden, hé', zegt De Wever nog aan het Laatste Nieuws.

Loyaal

CD&V-vicepremier Peeters heeft in Terzake de uitspraken van De Wever al 'zeer onverstandig' genoemd. De campagne start maar in 2018 en CD&V is in Antwerpen een loyale coalitiepartner, zei hij. (Belga/KVDA)

Vanaf 3:10 in dit fragment

Onze partners