De Croo wil communautair akkoord tegen 1 september

17/05/10 om 11:34 - Bijgewerkt om 11:34

Die timing heeft de Open VLD-voorzitter maandag naar voor geschoven op de Franstalige omroep.

De Croo wil communautair akkoord tegen 1 september

© Franky Verdickt

Open VLD-voorzitter Alexander De Croo wil tegen 1 september een akkoord over de grote lijnen van de communautaire dossiers. Dat heeft hij maandagmorgen gezegd op de RTBF-radio.

De Croo wil dat men na de verkiezingen van 13 juni snel gaat. Een politiek akkoord 'over de grote lijnen, de oplossingen waarover men het eens is', is een haalbare doelstelling tussen midden juni en 1 september, aldus De Croo.

Volgens hem brengt die timing het Belgsich voorzitterschap van de Europese Unie niet in het gedrang. Het voorzitterschap begint pas echt op 1 september, aldus de Open VLD-voorzitter.

De Croo heeft eerder gezegd dat Open VLD pas in een federale regering wil stappen als er een communautair akkoord is voor de start van de regering.

Nu plakt hij daar dus een timing op. Wat als er tegen 1 september geen akkoord is? 'Men moet niet geblokkeerd blijven in een situatie waarbij iedereen in de loopgraven zit. Ik geloof dat iedereen goed begrepen heeft dat er nu maatregelen genomen moeten worden', zo luidde het op de Franstalige openbare omroep.

'In alle buurlanden zijn er hervormingen, terwijl wij geblokkeerd zitten op een probleem dat al veertig jaar bestaat. Laten we proberen er zo snel mogelijk van af te geraken', aldus De Croo, verwijzend naar Brussel-Halle-Vilvoorde.

Onze partners