Ann Peuteman
Ann Peuteman
Redactrice bij Knack
Column

28/02/17 om 05:00 - Bijgewerkt om 11:01

'Dagen Zonder Vlees is het privilege van wie het kan betalen'

Terwijl tienduizenden Vlamingen de varkensribbetjes, hamburgers en biefstukken een dikke maand lang afzweren, zijn evenveel mensen jaar in jaar uit aangewezen op het goedkoopste gehakt uit de supermarkt. 'Goed idee die veertig dagen zonder vlees. Als je het je kunt veroorloven tenminste', schrijft Knack-redactrice Ann Peuteman.

Kiloknallers. Zo noemen ze in Nederland de spotgoedkope varkenslapjes, kippenbouten of braadworsten die supermarkten in hun promotiefolders aanprijzen. Van een dierenwelzijnskeurmerk is meestal geen sprake, van een hoge kwaliteit evenmin.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info