Beschuldigden moord op Kitty hebben gsm in cel

06/04/11 om 12:01 - Bijgewerkt om 12:01

Hoewel heel wat gevangenen er wel een bezitten, is dat strikt verboden.

Beschuldigden moord op Kitty hebben gsm in cel

© Belga

De drie beschuldigden op het assisenproces over de roofmoord op agente Kitty Van Nieuwenhuysen hebben woensdag het laatste woord gekregen. Galip Kurum liet tijdens zijn laatste woord aan de assisenjury vallen dat hij en Noureddine Cheikhni elke een gsm in hun cel hebben. Hoewel heel wat gevangenen er wel een bezitten, is dat strikt verboden. Kurum gaf aan de jury uitleg over zijn contacten met Cheikhni. Beiden hadden in de cel gezeten voor de overval op het postkantoor van Lodelinsart en waren vrijgelaten onder voorwaarden. Eén van hun voorwaarden was dat ze geen contacten hadden met andere ex-gedetineerden.

"Ik weet dat we die voorwaarde niet gerespecteerd hebben maar we zijn al levenslang vrienden", zei Kurum. "Zelfs vandaag nog hebben we dagelijks contact, we bellen met de gsm die we elk in onze cel hebben."

Het is nu de vraag welke gevolgen Kurums verklaring zal hebben voor hem en voor Cheikhni.

Onschuld

In hun laatste woord benadrukten de drie beschuldigden nog eens dat ze niets te maken hebben met feiten in Lot en de dood van Kitty. Kurum, Cheikhni en Hassan Iasir uitten allen hun sympathie voor de familie, maar vroegen de jury hen vrij te spreken.

De 23-jarige Kitty Van Nieuwenhuysen en haar collega waren in december 2007 op zoek naar de bestuurders van een achtergelaten Volvo toen ze in Lot onder vuur werden genomen door onbekenden. Van Nieuwenhuysen werd dodelijk geraakt. Enkele weken later kon de politie de drie verdachten oppakken. (Belga/KVDA)

Onze partners