Beke, De Wever en Di Rupo praten verder over staatshervorming

23/03/11 om 13:52 - Bijgewerkt om 13:52

Koninklijk onderhandelaar Wouter Beke zit woensdag opnieuw samen met de voorzitters van N-VA en PS, Bart De Wever en Elio Di Rupo.

Beke, De Wever en Di Rupo praten verder over staatshervorming

© Belga

Sinds zijn aanstelling door koning Albert II probeert Beke de as tussen N-VA en PS te versterken. Tijdens de eerste fase van zijn opdracht was het Beke's bedoeling de verschillende standpunten in kaart te brengen. Nu is het vooral zoeken naar punten waarop toenadering kan worden gevonden tussen de winnaars van de verkiezingen.

De voorbije weken zaten de drie heren al meerdere keren samen om te proberen een uitweg te zoeken uit de communautaire impasse. Eind vorige week koppelde Beke terug met de voorzitters van de andere betrokken partijen.

Afgelast
Ook deze week stonden er drie vergaderingen tussen het trio op het programma. De eerste, voorzien voor maandag, werd afgelast omwille van de extra plenaire vergadering in de Kamer over de Belgische deelname aan de interventie in Libië.

Ondertussen ontkennen verschillende bronnen het bericht in Le Soir dat de voorzitters van N-VA en PS dinsdag hebben samen gezeten met Open VLD-voorzitter Alexander De Croo om te praten over het idee van De Croo om onderhandelingen over de vorming van een regering en parallel de gesprekken over het institutionele voort te zetten. Er zouden wel intense telefonische contacten zijn geweest, maar geen vergadering. Overigens zouden deze contacten zich niet beperken tot de drie genoemde partijen. (TE)

Lees meer over:

Onze partners