Bart De Wever begrijpt kritiek panda-act niet: 'Dan doe je eens zot en is het weer niet goed'

17/03/14 om 10:22 - Bijgewerkt om 10:34

N-VA-voorzitter Bart De Wever kan geen begrip opbrengen voor de kritiek die is ontstaan na zijn 'panda-optreden' op de nacht van de Vlaamse Televisiesterren. 'Bruno Tobback is verzuurd', aldus De Wever.

Bart De Wever begrijpt kritiek panda-act niet: 'Dan doe je eens zot en is het weer niet goed'

Bart De Wever als panda © Belga

Opmerkelijke gast zaterdagavond tijdens de nacht van de Vlaamse Televisiesterren. De prijs voor populairste televisieprogramma werd uitgereikt door een als panda verklede N-VA-voorzitter Bart De Wever.

"Toen de programmamakers me vroegen om hieraan mee te werken, heb ik meteen ja gezegd. Aan een practical joke heb ik nooit kunnen weerstaan", reageert Bart De Wever in Het Nieuwsblad.

"Niemand wist er iets van, zelfs mijn eigen woordvoerders niet."

Maar De Wever ontving heel wat kritiek voor zijn 'ludieke verschijning.' Onder meer dierenpark Pairi Daiza kon niet lachen met De Wevers aantijgingen dat de belastingbetaler zou opdraaien voor de kosten van de panda's. En ook uit politieke hoek werd met afkeuring gereageerd.

"Dan doe je is iets zots en dan beginnen ze onmiddellijk van alle kanten te zeuren", antwoordt De Wever.

Bruno Tobback: 'De Wever lacht met de kiezers'

Volgens de Brusselse minister Guy Vanhengel (Open VLD) werd tijdens het televisieprogramma duidelijk waar De Wever thuishoort: "in de zoo".

SP.A-voorzitter Bruno Tobback vindt het ongezien dat De Wever afhaakt voor een kopstukkendebat in Leuven, maar wel tijd en energie heeft om op een media-evenement te verschijnen. "Als De Wever denkt dat hij als panda meer stemmen kan halen dan in een gewoon kostuum is dat zijn keuze", klinkt het. "Maar uitvluchten zoeken om het debat niet aan te gaan, maar wel tijd vinden om de clown te spelen. Dat is lachen met de kiezer", aldus Tobback.

De Wever: 'Tijd dat Tobback een partijkaart van Vlaams Belang aanschaft'

De Wever heeft geen begrip voor deze uitspraak. "Bruno Tobback is verzuurd, het wordt tijd dat hij een lidkaart van het Vlaams Belang aanschaft", reageert De Wever scherp.

Of De Wever populairder wordt met zulke optredens, interesseert hem naar eigen zeggen niet. "Ik denk niet dat je stemmen wint of verliest in de sperperiode, dat doe je in de periodes tussen verkiezingen. En misschien in de laatste weken vlak voor de verkiezingen. Vandaar dat ik pas na de paasvakantie deelneem aan debatten. Ik garandeer Tobback dat ik vanaf dan geen enkel debat uit de weg zal gaan", aldus De Wever. (AVE)

Onze partners