Beste meneer De Wever, je wordt niet zomaar panda

17/03/14 om 06:37 - Bijgewerkt om 06:37

Het opmerkelijke optreden van Bart De Wever als panda tijdens de Nacht van de Vlaamse Televisiesterren is Pairi Daiza in het verkeerde keelgat geschoten. De dierentuin schrijft een open brief om te protesteren.

Beste meneer De Wever, je wordt niet zomaar panda

© VTM

'Tussen ons gezegd en gezwegen, willen we u nog even meedelen, om te voorkomen dat u de volgende keer opnieuw dezelfde fout maakt voor vele televisiekijkers, dat er een klein foutje in uw commentaar geslopen was (zonder twijfel onbewust...) dat ik even wens recht te zetten: het is Pairi Daiza, een privé tuin, die voor ons betaalt, niet de belastingbetaler,' zo reageert de dierentuin in naam van Xing Hui, één van de panda's in een open brief op de verkleedpartij van N-VA-voorzitter Bart De Wever.

De Wever had tijdens zijn optreden als panda tijdens de Nacht van de Vlaamse Televisiesterren gezegd dat hij van Mons kwam, waar zijn vriend Elio hem een vaste job had aangeboden, voor 700.000 euro per jaar en met privéchauffeur.

'Beste meneer De Wever, je wordt niet zomaar panda. Het is een hele kunst.' De dierentuin nodigt De Wever uit om zelf eens af te komen. 'Voor enkele lessen in behendigheid.'

Bekijk hier de video van Bart De Wever, verkleed als panda:

Als panda verklede Bart De Wever valt van podium tijdens Nacht van de Vlaamse Televisiesterren

Lees hier de open brief waarmee Pairi Daiza reageert:

Xing Hui laat zijn bamboe liggen en neemt de pen

Onze partners