Architect Sven Grooten: "Groenen zullen nodig zijn"

14/06/10 om 10:27 - Bijgewerkt om 10:27

"Ik vrees dat de regeringsvorming lang zou kunnen duren. Voor een staatshervorming is er een 2/3 meerderheid nodig, dus ik veronderstel dat socialisten en christendemocraten en N-VA ook de groenen van Ecolo en Groen! nodig zullen hebben."

Sven Grooten, architect bij B-architecten uit Antwerpen: "Ik geloof in de maakbaarheid en in de solidariteit van een samenleving, dus ik ben enerzijds verheugd dat de socialistische familie in beide landsgedeelten een essentieel aandeel inneemt."

"Solidariteit en gemeenschappelijkheid is immers essentieel, vooral bij de inrichting van publieke gebouwen en openbare ruimte, waarin wij als architecten heel direct mee te maken krijgen. Anderzijds vind ik het ook belangrijk dat er een duidelijk signaal is gekomen van de kiezer dat de staat hervormd moet worden."

"Theoretisch ben ik blij met deze combinatie. Maar hoe die omgezet moet worden in realiteit? De campagnes zoals ik ze zag waren als twee voetbalploegen tijdens de opwarming voor een wedstrijd die elk op hun helft naar hun eigen goal schieten."

"Nu is het afwachten of en hoe de teams gaan samenspelen. Ik vrees dat de regeringsvorming lang zou kunnen duren. Voor een staatshervorming is er een 2/3 meerderheid nodig, dus ik veronderstel dat socialisten en christendemocraten en N-VA ook de groenen van Ecolo en Groen! nodig zullen hebben."

Lees meer over:

Onze partners