4 terreurverdachten opgepakt bij 22 huiszoekingen

30/01/15 om 09:58 - Bijgewerkt om 10:09

Bij 22 huiszoekingen op verschillende plaatsen zijn in het kader van het antiterrorismedossier vier personen opgepakt. Er is geen verband met het dossier van Verviers of de aanslagen van Parijs. Het parket wil een organisatie blootleggen die Syriëstrijders rekruteert.

4 terreurverdachten opgepakt bij 22 huiszoekingen

© AFP

Bij 22 huiszoekingen op verschillende plaatsen in het land zijn vrijdagochtend vier mensen opgepakt. Dat gebeurde in het kader van een antiterrorismedossier van het federaal parket: dat focust op de problematiek van personen die naar Syrië willen trekken om te strijden en zich daar vermoedelijk aansluiten bij een terroristische organisatie. Dat zegt het federaal parket in een persbericht.

Geen link met Verviers

De vier zullen later op de dag voor de onderzoeksrechter geleid worden, die zal beslissen of zij verder aangehouden blijven. Er zijn geen wapens, explosieven of munitie aangetroffen, verduidelijkt het federaal parket nog.

De huiszoekingen vonden plaats in Maasmechelen, Maaseik, Kinrooi, Houthalen-Helchteren, Antwerpen, Genk en Sint-Jans-Molenbeek. Het parket wil de organisatie blootleggen die zich bezighoudt met het rekruteren van Syriëstrijders. Het federaal parket benadrukt dat er geen link is met het dossier rond "de cel van Verviers", noch met de aanslagen in Parijs. (Belga/WB)

Lees meer over:

Onze partners