144 mensen opgepakt na rellen in Brusselse Matongewijk

18/12/11 om 09:10 - Bijgewerkt om 09:10

Zestien politiemensen raakten lichtgewond en er is ook heel wat materiële schade aangericht.

144 mensen opgepakt na rellen in Brusselse Matongewijk

© Image Globe

Naar aanleiding van de onlusten die gevolgd zijn op de anti-Kabilabetoging in Brussel heeft de politie 144 personen opgepakt. Zestien politiemensen raakten lichtgewond en er is ook heel wat materiële schade aangericht.

Het gaat om 123 administratieve aanhoudingen voor verstoring van de openbare orde en 21 gerechtelijke aanhoudingen. Die laatsten worden in de loop van de dag ter beschikking gesteld van het Brusselse parket. Dat meldt de Brusselse politie.

Schade

De onlusten hebben heel wat schade aangericht. Op de Kunstlaan, in de Montoyerstraat en in de Koophandelsstraat vernielden relschoppers alle ruiten van tien gebouwen op het gelijkvloers. Daarnaast werd in de Koophandelsstraat ook een wagen in brand gestoken.

Ook op de Elsensesteenweg en de Waversesteenweg sneuvelden tientallen ruiten. Minstens twee wagens werden op hun dak gelegd en verschillende vuilnisbakken en -zakken werden in brand gestoken of opengescheurd.

Rond 22.00 uur stond nog een 50-tal Congolezen te dansen rond een vuur op het Bolwerkplein, aan de Naamsepoort. De Brusselse politie en twee waterkanonnen hielden vanop een afstand een oogje in het zeil maar verder was alles in de omgeving rustig. (Belga/KVDA)

Onze partners