Urbain Vandormael
Urbain Vandormael
Expert autosector
Opinie

22/12/15 om 07:23 - Bijgewerkt om 10:58

Jonge én oude autobestuurders betalen de rekening

'Moeten voor jonge autobestuurders strengere normen gelden dan voor de oudere inzake alcoholtolerantie achter het stuur? Mogen verzekeringsmaatschappijen de premie van opa of oma zomaar verhogen, omdat die vijfenzeventig is geworden?' Auto-expert Urbain Vandormael geeft stof tot discussie aan de feesttafel.

Jonge autobestuurders zijn al langer de kop van jut wanneer wordt gediscussieerd over verkeers(on)veiligheid, overdreven snelheid en rijden onder invloed. Vooral de oudere generatie is bijzonder kritisch over het rijgedrag van hun kleinkinderen, terwijl 75-plussers - statistisch gezien - zelf ook een probleemgroep in het verkeer blijken te zijn.

Kerst en nieuwjaar zijn synoniem van gezellige familiebijeenkomsten, waarop jong en oud rond de kerstboom verzamelen en waarop honderd-en-een voorvallen uit het voorbije jaar of controversiële onderwerpen de revue passeren. Wat nieuw is, is dat opa en oma niet langer automatisch het laatste woord hebben. De oudere generatie klaagt over gebrek aan respect, de aanstormende jeugd heeft via de sociale media geleerd om voor haar mening uit te komen. Daardoor durven ogenschijnlijk onschuldige discussies weleens uit de hand lopen. Je komt dus maar beter goed gewapend aan de feesttafel, met overtuigende en steekhoudende argumenten.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners