Citroën DS5 wordt ook in China geproduceerd

30/09/13 om 18:34 - Bijgewerkt op 07/10/13 om 16:12

Bron: Belga

DS is in China een volwaardig merk dat nu precies 15 maanden werd gelanceerd. Er is vandaag een volwaardig gamma en een specifiek dealernet.

Citroën DS5 wordt ook in China geproduceerd

DS is in China een volwaardig merk dat nu precies 15 maanden werd gelanceerd. Er is vandaag een volwaardig gamma en een specifiek dealernet. © BELGA

Voortaan zal Citroën er ook de DS5 commercialiseren en die laatste wordt zelfs ter plekke gebouwd en op de Chinese automarkt is dit een product met mogelijkheden. Om van de lancering een succes te maken, heeft Citroën Sophie Marceau aangesteld als ambassadrice voor China. Ze is er een van de bekendste artiestes en draagt waarden als charme, klasse en elegantie in zich. De DS5 wordt gebouwd in de PSA-site van Shenzen die in samenwerking met partner Changan tot stand kwam. De DS wordt in 50 DS Stores verkocht, verdeeld over 40 steden. In deze verkooppunten kan je de DS3, DS3 Cabrio, DS4 en de DS5 bestellen. Verder is er ook DS World dat in de lente de deuren opende op Nanjing Road, een van de meest vermaarde boulevards van Shanghai. Hier wordt de bezoeker ondergedompeld in Franse luxe en geeft men ook een kijk op de eerste DS-modellen uit 1955. DS doet er alles aan om zich als merk goed te profileren. Vanaf 2014 wil men ook nog meer modellen plaatselijk gaan produceren. Het gaat om een drievolume berlinemodel en een SUV voor het C-segment. (Belga)

Onze partners