Abonnementen voor thuismatchen Rode Duivels allemaal verkocht

© BELGA

Voor de tweede kwalificatiecampagne op rij bracht de KBVB een abonnementenformule op de markt voor de thuiswedstrijden van de nationale ploeg.

De vorige keer was dat een bescheiden succes, er werden er 700 van verkocht. Maar sinds het duel met Oostenrijk ontstond een hype rond de ploeg en daarom hoopte de bond dit keer op een iets betere verkoop. Er werd stiekem gemikt op een cijfer tussen de 5000 tot 7000 maar in een mum van tijd waren alle beschikbare abonnementen (8500) de deur uit.

Begin deze week werd beslist om nog een extra contingent van 1000 beschikbaar te maken, omdat er inmiddels al een wachtlijst was aangelegd. Ook die zijn nu allemaal de deur uit.

Betekent dit dat er geen individuele tickets meer te koop zijn? Allerminst. Het Koning Boudewijnstadion heeft een capaciteit van een goeie 45.000 plaatsen. Daarvan gaan er een deel naar de sponsors, die tickets krijgen in ruil voor financiële steun, naar officiëlen en genodigden én naar de bezoekers, de verplichte acht procent van de capaciteit van een stadion.

Dat betekent dat de bond per wedstrijd ongeveer 25.000 tickets aan de man kan brengen voor fans van de Rode Duivels. Stel dat men uiteindelijk uitkomt op 10.000 abonnementen, dan is er straks heus nog wel wat beschikbaar voor de komst van Kroatië, Schotland, Wales en andere Serviës. Maar de beste plaatsen zijn wel weg.

De campagne start op 7 september met een uitwedstrijd in Wales. De bond hoopt op evenveel steun in Cardiff als in Wembley, waar 10.000 Belgen voor een thuissfeer zorgden. Er is ondersteuning, zoals die er systematisch is sinds dat duel in Oostenrijk. Voor de thuiswedstrijd erop, op dinsdag 11 september tegen Kroatië, wordt het stadion opnieuw aangekleed zoals recent tegen Nederland.

Er zijn wel een aantal vergaderingen gepland om de mobiliteit aan te pakken, legt marketingverantwoordelijke Filip Van Doorslaer uit. “Parking C heeft na evenementen een aantal structurele problemen, dat zien we ook na de Memorial en concerten. Daar moeten we écht wat aan proberen te doen, want wedstrijden beginnen laat en als mensen nog ver moeten rijden, zijn problemen echt niet goed. Een mogelijkheid is een opsplitsing in vakken.” (PTK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content