In het grootste deel van Europa, Noord-Afrika en West-Azië was dinsdagochtend een gedeeltelijke zonsverduistering te zien. In ons land gooiden wolken roet in het eten.

"Het begin was op verschillende plaatsen waarneembaar, maar al snel daarna ging de verduistering schuil achter de wolken," zegt Philippe Mollet van de volkssterrenwacht MIRA in Grimbergen.

Het hoogtepunt van de zonsverduistering viel om 9.17 uur, een half uur na zonsopkomst. De zon was dan voor iets meer dan 75 procent verduisterd door de maan.

Bij haar opkomst om 08.48 uur was de zon al voor de helft verduisterd en stond ze in het zuidoosten boven de horizon. De eclips eindigde om 10.37 uur. De zon stond toen 11 graden boven de horizon.

De vermelde tijdstippen verschilden lichtjes naargelang de locatie van de waarnemer.

In het grootste deel van Europa, Noord-Afrika en West-Azië was dinsdagochtend een gedeeltelijke zonsverduistering te zien. In ons land gooiden wolken roet in het eten. "Het begin was op verschillende plaatsen waarneembaar, maar al snel daarna ging de verduistering schuil achter de wolken," zegt Philippe Mollet van de volkssterrenwacht MIRA in Grimbergen. Het hoogtepunt van de zonsverduistering viel om 9.17 uur, een half uur na zonsopkomst. De zon was dan voor iets meer dan 75 procent verduisterd door de maan. Bij haar opkomst om 08.48 uur was de zon al voor de helft verduisterd en stond ze in het zuidoosten boven de horizon. De eclips eindigde om 10.37 uur. De zon stond toen 11 graden boven de horizon. De vermelde tijdstippen verschilden lichtjes naargelang de locatie van de waarnemer.