De beelden, die genomen zijn op 9 oktober door de ruimtesonde Juno van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA, tonen hoe kwetsbaar en klein onze Aarde en maan lijken in het onmetelijke heelal.

Juno scheerde langs de Aarde op een afstand van ongeveer 966.000 kilometer terwijl het op weg was naar de planeet Jupiter. De sonde reist nu aan een snelheid van zo'n 7,3 km per seconde om uiteindelijk op 4 juli 2016 aan te komen bij Jupiter.

Juno werd al in 2011 gelanceerd, maar cirkelde eerste een aantal jaar door ons zonnestelsel om voldoende snelheid te maken.

De beelden, die genomen zijn op 9 oktober door de ruimtesonde Juno van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA, tonen hoe kwetsbaar en klein onze Aarde en maan lijken in het onmetelijke heelal. Juno scheerde langs de Aarde op een afstand van ongeveer 966.000 kilometer terwijl het op weg was naar de planeet Jupiter. De sonde reist nu aan een snelheid van zo'n 7,3 km per seconde om uiteindelijk op 4 juli 2016 aan te komen bij Jupiter. Juno werd al in 2011 gelanceerd, maar cirkelde eerste een aantal jaar door ons zonnestelsel om voldoende snelheid te maken.