Een bijzondere ontdekking, want de nieuwe worm heeft dezelfde eigenschappen als een octopus.

Een groep van Amerikaanse onderzoekers ontdekte de mysterieuze diepzeeworm in de Celebeszee, die zich tussen Indonesië en de Filipijnen bevindt. Het ongewervelde diertje kreeg van de onderzoekers de wetenschappelijke naam Teuthiodrillus samae. Het eerste woord verwijst naar de octopus, waarmee de nieuwe soort enkele eigenschappen deelt.

De worm, die slechts 4 centimeter groot is, heeft namelijk sensoren die langer zijn dan zijn lichaam en een tiental tentakels, die oprijzen uit de nekstreek. Verder bestaat het lichaam uit kieuwen, zintuigen en honderden borstelharen, die gebruikt worden om organisch voedsel te zoeken.

Zeewormen leven doorgaans in holen op de bodem van de zee. De leefomgeving van de Teuthiodrillus samae ligt zo'n 100 meter hoger.

Een bijzondere ontdekking, want de nieuwe worm heeft dezelfde eigenschappen als een octopus. Een groep van Amerikaanse onderzoekers ontdekte de mysterieuze diepzeeworm in de Celebeszee, die zich tussen Indonesië en de Filipijnen bevindt. Het ongewervelde diertje kreeg van de onderzoekers de wetenschappelijke naam Teuthiodrillus samae. Het eerste woord verwijst naar de octopus, waarmee de nieuwe soort enkele eigenschappen deelt. De worm, die slechts 4 centimeter groot is, heeft namelijk sensoren die langer zijn dan zijn lichaam en een tiental tentakels, die oprijzen uit de nekstreek. Verder bestaat het lichaam uit kieuwen, zintuigen en honderden borstelharen, die gebruikt worden om organisch voedsel te zoeken. Zeewormen leven doorgaans in holen op de bodem van de zee. De leefomgeving van de Teuthiodrillus samae ligt zo'n 100 meter hoger.