Het team van onderzoekers dat de zoektocht leidde naar de Engelse koning Richard III, die van onder een parking in Leicester opgegraven werd, gaat een nieuwe uitdaging aan. Ook Hendrik I, een Engelse koning uit de 12e eeuw, zou begraven liggen onder wat nu een parking is.

Hendrik I, de jongste zoon van Willem de Veroveraar, stierf in 1135 en werd begraven in de abdij van Reading, dat als koninklijk mausoleum ingericht werd. Het gebouw werd in 1539 vernietigd bij de ontmanteling van de kloosters en de ruïnes bevinden zich nu gedeeltelijk onder een schooltje en zijn bijhorende parking.

Te veel vis

Hoewel het vast staat dat Hendrik I er samen met zijn tweede echtgenote begraven werd, kan het zijn dat de lichamen eeuwen later zijn weggenomen door arbeiders die de zilveren kist gestolen zouden hebben.

Hendrik I heerste tussen 1100 en 1135 over Engeland en heeft net als Richard III een twijfelachtige reputatie. Hij wordt door historici gezien als een 'energieke, besliste maar af en toe wreedaardige leider'.

De koning zou gestorven zijn na het eten van te veel zeeprik, een een zogenaamde kaakloze vis die vroeger als delicatesse werd beschouwd.

Het team van onderzoekers dat de zoektocht leidde naar de Engelse koning Richard III, die van onder een parking in Leicester opgegraven werd, gaat een nieuwe uitdaging aan. Ook Hendrik I, een Engelse koning uit de 12e eeuw, zou begraven liggen onder wat nu een parking is. Hendrik I, de jongste zoon van Willem de Veroveraar, stierf in 1135 en werd begraven in de abdij van Reading, dat als koninklijk mausoleum ingericht werd. Het gebouw werd in 1539 vernietigd bij de ontmanteling van de kloosters en de ruïnes bevinden zich nu gedeeltelijk onder een schooltje en zijn bijhorende parking. Hoewel het vast staat dat Hendrik I er samen met zijn tweede echtgenote begraven werd, kan het zijn dat de lichamen eeuwen later zijn weggenomen door arbeiders die de zilveren kist gestolen zouden hebben.Hendrik I heerste tussen 1100 en 1135 over Engeland en heeft net als Richard III een twijfelachtige reputatie. Hij wordt door historici gezien als een 'energieke, besliste maar af en toe wreedaardige leider'. De koning zou gestorven zijn na het eten van te veel zeeprik, een een zogenaamde kaakloze vis die vroeger als delicatesse werd beschouwd.