Een en ander staat te lezen in 'The Effect of Sexual Activity on Wages', een studie die econoom Nick Drydakis van de Anglia Ruskin-universiteit in Cambridge pleegde voor het in Bonn gevestigde Institute for the Study of Labor.

Drydakis bestudeerde een dataset waarin 7500 Griekse huishoudens een jaar lang gevolgd werden. Daaruit kwam naar voren dat wie het vier keer of meer per week doet een bedrag verdient dat in statistisch significante mate hoger ligt dan wie minder vaak seks heeft.

Opgepast: ook omgekeerd

Dat wil echter niet zeggen dat wie vaker van de grond komt meteen ook automatisch meer gaat verdienen. Het statistische verband zit ingewikkelder in elkaar dan dat, waarschuwt Drydakis.

Zo heeft eerder onderzoek aangetoond dat meer seks leidt tot meer geluk, een beter zelfbeeld en minder depressie. Tegelijkertijd weten sociologen dat mensen die mentaal en fysiek beter in hun vel zitten meer verdienen. Ergo: meer seks, meer geld.

Drydakis erkent echter dat de het verband ook andersom kan liggen. Dat wil zeggen: wie meer verdient, wordt aantrekkelijker gevonden door potentiële partners en heeft dus ook meer seks.

Homo of hetero maakt niet uit

Werknemers tussen 26 en 50 krijgen de beste return op hun seksuele activiteit, stelt Drydakis vast. Verder doet het er niet veel toe met wie u het doet. De return op seksuele activiteit is precies hetzelfde voor hetero's en homo's.

Een en ander staat te lezen in 'The Effect of Sexual Activity on Wages', een studie die econoom Nick Drydakis van de Anglia Ruskin-universiteit in Cambridge pleegde voor het in Bonn gevestigde Institute for the Study of Labor. Drydakis bestudeerde een dataset waarin 7500 Griekse huishoudens een jaar lang gevolgd werden. Daaruit kwam naar voren dat wie het vier keer of meer per week doet een bedrag verdient dat in statistisch significante mate hoger ligt dan wie minder vaak seks heeft.Opgepast: ook omgekeerd Dat wil echter niet zeggen dat wie vaker van de grond komt meteen ook automatisch meer gaat verdienen. Het statistische verband zit ingewikkelder in elkaar dan dat, waarschuwt Drydakis. Zo heeft eerder onderzoek aangetoond dat meer seks leidt tot meer geluk, een beter zelfbeeld en minder depressie. Tegelijkertijd weten sociologen dat mensen die mentaal en fysiek beter in hun vel zitten meer verdienen. Ergo: meer seks, meer geld. Drydakis erkent echter dat de het verband ook andersom kan liggen. Dat wil zeggen: wie meer verdient, wordt aantrekkelijker gevonden door potentiële partners en heeft dus ook meer seks.Homo of hetero maakt niet uit Werknemers tussen 26 en 50 krijgen de beste return op hun seksuele activiteit, stelt Drydakis vast. Verder doet het er niet veel toe met wie u het doet. De return op seksuele activiteit is precies hetzelfde voor hetero's en homo's.