In het internationale Ruimtestation ISS zijn de zaken niet altijd even evident als op Aarde. Neem nu iets eenvoudigs als het uitwringen van een natte doek. Astronaut Chris Hadfield demonstreert het huishoudelijke taakje terwijl hij zich in een baan rond de Aarde bevindt.

Twee Canadese schoolkinderen hadden het experiment in het kader van een nationale wetenschapswedstrijd van de Canadese Ruimtevaartorganisatie opgezet.

Het uitgewrongen water begint niet rond te zweven zoals men zou verwachten in de ruimte, maar blijft aan de handdoek vastkleven als een hoes van water die verder over de handen van de astronaut vloeit. Dit komt door de oppervlaktespanning van het water waardoor water zich heel vreemd gedraagt in omstandigheden waarin geen zwaartekracht is. (TE)

In het internationale Ruimtestation ISS zijn de zaken niet altijd even evident als op Aarde. Neem nu iets eenvoudigs als het uitwringen van een natte doek. Astronaut Chris Hadfield demonstreert het huishoudelijke taakje terwijl hij zich in een baan rond de Aarde bevindt. Twee Canadese schoolkinderen hadden het experiment in het kader van een nationale wetenschapswedstrijd van de Canadese Ruimtevaartorganisatie opgezet. Het uitgewrongen water begint niet rond te zweven zoals men zou verwachten in de ruimte, maar blijft aan de handdoek vastkleven als een hoes van water die verder over de handen van de astronaut vloeit. Dit komt door de oppervlaktespanning van het water waardoor water zich heel vreemd gedraagt in omstandigheden waarin geen zwaartekracht is. (TE)