De uitbarsting gebeurde om 9.49 uur plaatselijke tijd (2.49 uur Belgische tijd). De autoriteiten manen bewoners en toeristen aan om het gebied te verlaten. Het alarmniveau werd verhoogd van 3 naar 5.

Aso is 1.592 meter hoog en één van de meest actieve vulkanen van Japan. Het is ook een populaire wandelplaats. Volgens de autoriteiten waren er op het moment van de uitbarsting een handvol bezoekers op de parking bij de top, maar kon iedereen veilig geëvacueerd worden.

Japan is regelmatig het toneel van aardbevingen en vulkaanuitbarstingen, deze van maandag kwam onverwachts.(Belga/NSK)

Bekijk meer video's van vtmnieuws op nieuws.vtm.be

De uitbarsting gebeurde om 9.49 uur plaatselijke tijd (2.49 uur Belgische tijd). De autoriteiten manen bewoners en toeristen aan om het gebied te verlaten. Het alarmniveau werd verhoogd van 3 naar 5. Aso is 1.592 meter hoog en één van de meest actieve vulkanen van Japan. Het is ook een populaire wandelplaats. Volgens de autoriteiten waren er op het moment van de uitbarsting een handvol bezoekers op de parking bij de top, maar kon iedereen veilig geëvacueerd worden. Japan is regelmatig het toneel van aardbevingen en vulkaanuitbarstingen, deze van maandag kwam onverwachts.(Belga/NSK)