BP plaatste vorige week een nieuwe trechter op de lekkende oliebron. Daardoor stroomde voor het eerst in meer dan 85 dagen geen olie meer in zee.

Sinds donderdag voert BP tests uit om te zien of de boorput en de zeebodem bestand zijn tegen de druk nu het lek is afgesloten.

Maar ingenieurs zouden op de zeebodem, in de buurt van de boorput, een lek hebben gevonden. Dat zou de olieramp helemaal onbeheersbaar maken.

Als dat inderdaad bevestigd wordt, moet BP de nieuwe trechter weer openen.

BP liet maandag ook weten dat het olielek het bedrijf al 3,95 miljard dollar heeft gekost, inclusief uitgekeerde schadevergoedingen.

BP plaatste vorige week een nieuwe trechter op de lekkende oliebron. Daardoor stroomde voor het eerst in meer dan 85 dagen geen olie meer in zee. Sinds donderdag voert BP tests uit om te zien of de boorput en de zeebodem bestand zijn tegen de druk nu het lek is afgesloten. Maar ingenieurs zouden op de zeebodem, in de buurt van de boorput, een lek hebben gevonden. Dat zou de olieramp helemaal onbeheersbaar maken. Als dat inderdaad bevestigd wordt, moet BP de nieuwe trechter weer openen. BP liet maandag ook weten dat het olielek het bedrijf al 3,95 miljard dollar heeft gekost, inclusief uitgekeerde schadevergoedingen.