Tegenstanders van kernenergie hadden verschillende blokkades opgericht om de trein zo lang mogelijk op te houden. Op verschillende plaatsen in de regio probeerden de demonstranten de sporen met bomen, zand en aardappelkisten te blokkeren. Andere activisten ketenden zich vast aan de sporen. Het konvooi was daarom langer onderweg in vergelijking met vorige transporten.

Bij het protest tegen het transport in Wendland kwam het tot schermutselingen tussen de politie en betogers. Daarbij zouden verschillende agenten gewond zijn geraakt.

In Dannenberg zullen de containers worden overgeladen op vrachtwagens, die het afval naar Gorleben brengen.

Het Castor-transport is het laatste met hoogradioactief afval van de opwerking van verbruikte brandstofstaven van Duitse kernreactoren in La Hague in Normandië naar eindpunt Gorleben in Nedersaksen. Het transport van kernafval daarheen is sinds vele jaren omstreden. Milieubeschermers achten de zoutkoepel aan de vroegere grens met de DDR te onveilig om er het afval voor altijd op 800 meter diepte op te slaan. De tijdelijke opslagplaats, waar het radioactief afval tot de definitieve opslag moet afkoelen, ligt in de buurt van de zoutkoepel. (Belga/TE)

Tegenstanders van kernenergie hadden verschillende blokkades opgericht om de trein zo lang mogelijk op te houden. Op verschillende plaatsen in de regio probeerden de demonstranten de sporen met bomen, zand en aardappelkisten te blokkeren. Andere activisten ketenden zich vast aan de sporen. Het konvooi was daarom langer onderweg in vergelijking met vorige transporten. Bij het protest tegen het transport in Wendland kwam het tot schermutselingen tussen de politie en betogers. Daarbij zouden verschillende agenten gewond zijn geraakt. In Dannenberg zullen de containers worden overgeladen op vrachtwagens, die het afval naar Gorleben brengen. Het Castor-transport is het laatste met hoogradioactief afval van de opwerking van verbruikte brandstofstaven van Duitse kernreactoren in La Hague in Normandië naar eindpunt Gorleben in Nedersaksen. Het transport van kernafval daarheen is sinds vele jaren omstreden. Milieubeschermers achten de zoutkoepel aan de vroegere grens met de DDR te onveilig om er het afval voor altijd op 800 meter diepte op te slaan. De tijdelijke opslagplaats, waar het radioactief afval tot de definitieve opslag moet afkoelen, ligt in de buurt van de zoutkoepel. (Belga/TE)