De studie werd gevoerd werd in enkele landen waaronder België. De resultaten staan in het medische vakblad The Lancet.

Stress werd eerder al naar aangehaald als een van de oorzaak van hartfalen. Ook deze studie legt deze band bloot.

15,3 procent heeft stress

Het gaat om een analyse op grote schaal bij meer dan 200.000 mensen uit België, Denemarken, Finland, Frankrijk, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. Zij werden tussen 1985 en 2006 gevolgd.

15,3% van de bestudeerde mensen lijdt onder stress. Eerdere studies gaven een aandeel van 12,5% tot 22,3%. Uit de verschillende cijfergegevens concluderen de onderzoekers dat de mensen die aan stress leiden, 23% meer kans hebben op een hartinfarct. (Belga/TV)

De studie werd gevoerd werd in enkele landen waaronder België. De resultaten staan in het medische vakblad The Lancet. Stress werd eerder al naar aangehaald als een van de oorzaak van hartfalen. Ook deze studie legt deze band bloot.15,3 procent heeft stress Het gaat om een analyse op grote schaal bij meer dan 200.000 mensen uit België, Denemarken, Finland, Frankrijk, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. Zij werden tussen 1985 en 2006 gevolgd. 15,3% van de bestudeerde mensen lijdt onder stress. Eerdere studies gaven een aandeel van 12,5% tot 22,3%. Uit de verschillende cijfergegevens concluderen de onderzoekers dat de mensen die aan stress leiden, 23% meer kans hebben op een hartinfarct. (Belga/TV)