Uit een onderzoek van Duitse wetenschappers blijkt dat mannen een andere seksuele voorkeur hebben als ze stress hebben.

Mannen onder stress hebben meer interesse voor vrouwen die niet dezelfde eigenschappen hebben als zichzelf. De voorkeur van niet-gestreste mannen gaat uit naar vrouwen die meer op hen lijken.

Tot die conclusie kwam een team wetenschappers van de Duitse Universiteit van Trier, onder leiding van Johanna Lass-Hennemann, na een proef met vijftig studenten.

Eerdere onderzoeken toonden al aan dat mannen en vrouwen vaak verliefd worden op gelijkaardige mensen. En dan vooral op het vlak van uiterlijk, aangezien een gelijkaardig uiterlijk als betrouwbaar wordt beschouwd. Maar uit de nieuwe studie blijkt dat die theorie niet altijd opgaat.

Aan de proefpersonen werd gevraagd computerafbeeldingen te bekijken van naakte vrouwen. Ondertussen werd hun stressgehalte gemeten aan de hand van hun speeksel, hartslag en bloeddruk.

Ook hun 'schrikreflex' werd in de gaten via elektroden rond het oog. De 'schrikreflex' is een natuurlijke reactie op onverwachte en sterke impulsen. Een naakte vrouw, bijvoorbeeld.

Verschillend

Deze studie zou kunnen verklaren waarom sommige koppels totaal verschillend zijn van elkaar. Denk maar aan de volgende bizarre combinaties: het Franse presidentiële paar Nicolas Sarkozy en Carla Bruni en de acteurs Tom Cruise en Katie Holmes.

Daarnaast verklaart het waarom gestreste mannen vaak kortere relaties hebben dan mannen zonder stress.

De volledige studie is te lezen in het wetenschappelijk tijdschrift Proceedings of the Royal Society B.

Uit een onderzoek van Duitse wetenschappers blijkt dat mannen een andere seksuele voorkeur hebben als ze stress hebben.Mannen onder stress hebben meer interesse voor vrouwen die niet dezelfde eigenschappen hebben als zichzelf. De voorkeur van niet-gestreste mannen gaat uit naar vrouwen die meer op hen lijken.Tot die conclusie kwam een team wetenschappers van de Duitse Universiteit van Trier, onder leiding van Johanna Lass-Hennemann, na een proef met vijftig studenten.Eerdere onderzoeken toonden al aan dat mannen en vrouwen vaak verliefd worden op gelijkaardige mensen. En dan vooral op het vlak van uiterlijk, aangezien een gelijkaardig uiterlijk als betrouwbaar wordt beschouwd. Maar uit de nieuwe studie blijkt dat die theorie niet altijd opgaat.Aan de proefpersonen werd gevraagd computerafbeeldingen te bekijken van naakte vrouwen. Ondertussen werd hun stressgehalte gemeten aan de hand van hun speeksel, hartslag en bloeddruk. Ook hun 'schrikreflex' werd in de gaten via elektroden rond het oog. De 'schrikreflex' is een natuurlijke reactie op onverwachte en sterke impulsen. Een naakte vrouw, bijvoorbeeld.VerschillendDeze studie zou kunnen verklaren waarom sommige koppels totaal verschillend zijn van elkaar. Denk maar aan de volgende bizarre combinaties: het Franse presidentiële paar Nicolas Sarkozy en Carla Bruni en de acteurs Tom Cruise en Katie Holmes.Daarnaast verklaart het waarom gestreste mannen vaak kortere relaties hebben dan mannen zonder stress.De volledige studie is te lezen in het wetenschappelijk tijdschrift Proceedings of the Royal Society B.