Het gaat om de scripties van Tom Bervoets (K.U.Leuven), Lien Van Abbenyen (UAntwerpen), Marina Verhoeven (Artesis Hogeschool Antwerpen) en VUB-studenten Eva Van Overmeire en Lara Alegria Mira. De uitverkorenen krijgen 250 euro op hun rekening gestort.

Dit jaar bestaat de jury uit Phara De Aguirre, Marc Reynebeau, Prof. Vandamme (UGent), Prof. Verschaffel (K.U.Leuven), Dirk Demuynck (Uitgeverij Witsand) en Rudy Vanschoonbeek (Uitgeverij Vrijdag).

Dt-fouten

De genomineerde thesis van geschiedenisstudent Bervoets handelt over het priestercelibaat in het aartsbisdom Mechelen tussen 1559 en 1801. Van Abbenyen schreef een scriptie over dt-fouten en waarom we ze maken. Verhoeven verdiepte zich op vijftigjarige leeftijd in een uit 1681 daterend reisverslag van de welgestelde Fransman Jean-François Regnard naar Lapland.

Voorlaatste gelukkige Van Overmeire zette een immunologisch onderzoek op in het domein van kankerbestrijding. Lara Alegria Mira tenslotte "ontwierp een universele schaarcomponent voor mobiele architecturale toepassingen".

2.500 euro

De winnaar van de Vlaamse Scriptieprijs ontvangt een cheque ter waarde van 2.500 euro. De prijsuitreiking vindt plaats op dinsdagavond 7 december in het Paleis der Academiën in Brussel in Brussel. Ook de winnaars van de subprijzen Eos- en Klasseprijs worden dan bekendgemaakt.

Het gaat om de scripties van Tom Bervoets (K.U.Leuven), Lien Van Abbenyen (UAntwerpen), Marina Verhoeven (Artesis Hogeschool Antwerpen) en VUB-studenten Eva Van Overmeire en Lara Alegria Mira. De uitverkorenen krijgen 250 euro op hun rekening gestort. Dit jaar bestaat de jury uit Phara De Aguirre, Marc Reynebeau, Prof. Vandamme (UGent), Prof. Verschaffel (K.U.Leuven), Dirk Demuynck (Uitgeverij Witsand) en Rudy Vanschoonbeek (Uitgeverij Vrijdag). Dt-foutenDe genomineerde thesis van geschiedenisstudent Bervoets handelt over het priestercelibaat in het aartsbisdom Mechelen tussen 1559 en 1801. Van Abbenyen schreef een scriptie over dt-fouten en waarom we ze maken. Verhoeven verdiepte zich op vijftigjarige leeftijd in een uit 1681 daterend reisverslag van de welgestelde Fransman Jean-François Regnard naar Lapland. Voorlaatste gelukkige Van Overmeire zette een immunologisch onderzoek op in het domein van kankerbestrijding. Lara Alegria Mira tenslotte "ontwierp een universele schaarcomponent voor mobiele architecturale toepassingen". 2.500 euro De winnaar van de Vlaamse Scriptieprijs ontvangt een cheque ter waarde van 2.500 euro. De prijsuitreiking vindt plaats op dinsdagavond 7 december in het Paleis der Academiën in Brussel in Brussel. Ook de winnaars van de subprijzen Eos- en Klasseprijs worden dan bekendgemaakt.