Volgens Roskosmos is het ISS, dat een voetbalveld groot is, te gecompliceerd en te zwaar om in de ruimte te laten als ruimteafval en is het te duur om het te ontmantelen. Net zoals zijn voorganger MIR in 2001, zal het ISS dus een zeemansgraf krijgen in de Stille Oceaan.

Het ISS werd in 1998 gelanceerd en wordt permanent bewoond sinds november 2000 door astro- en kosmonauten die elkaar om de vier tot zes maanden aflossen. Het station maakt elke 90 minuten een rondje rond de aarde. Frank De Winne was in 2009 enkele maanden lang de gezagvoerder van het ISS.

Nu de Amerikanen hun shuttleprogramma hebben stopgezet, heeft het ruimtestation heel wat van zijn allure verloren. (TE)

Volgens Roskosmos is het ISS, dat een voetbalveld groot is, te gecompliceerd en te zwaar om in de ruimte te laten als ruimteafval en is het te duur om het te ontmantelen. Net zoals zijn voorganger MIR in 2001, zal het ISS dus een zeemansgraf krijgen in de Stille Oceaan. Het ISS werd in 1998 gelanceerd en wordt permanent bewoond sinds november 2000 door astro- en kosmonauten die elkaar om de vier tot zes maanden aflossen. Het station maakt elke 90 minuten een rondje rond de aarde. Frank De Winne was in 2009 enkele maanden lang de gezagvoerder van het ISS. Nu de Amerikanen hun shuttleprogramma hebben stopgezet, heeft het ruimtestation heel wat van zijn allure verloren. (TE)