De verloren gewaande regenboogpad (Ansonia latidisca) werd voor het laatst gezien in 1924.

Een kleurrijke pad met lange poten die bijna 90 jaar niet gezien is, werd herontdekt in de bossen van Borneo.

Wetenschappers van de Universiti Malaysia Sarawak (UNIMAS) vonden tijdens een nachtelijke zoektocht drie van de verdwenen gewaande regenboogpadden in de takken van een boom. Het team was al maanden de afgelegen bossen in het grensgebied tussen Maleisië en Indonesië aan het uitkammen op zoek naar de soort.

Voorheen bestonden enkel illustraties van de zeldzame pad. Die werden getekend door Europese onderzoekers in de jaren 20.

De regenboogpad werd door de organisatie Conservation International opgelijst als een van "'s werelds top 10 meest gezochte kikkers". (TE)

De verloren gewaande regenboogpad (Ansonia latidisca) werd voor het laatst gezien in 1924. Een kleurrijke pad met lange poten die bijna 90 jaar niet gezien is, werd herontdekt in de bossen van Borneo. Wetenschappers van de Universiti Malaysia Sarawak (UNIMAS) vonden tijdens een nachtelijke zoektocht drie van de verdwenen gewaande regenboogpadden in de takken van een boom. Het team was al maanden de afgelegen bossen in het grensgebied tussen Maleisië en Indonesië aan het uitkammen op zoek naar de soort. Voorheen bestonden enkel illustraties van de zeldzame pad. Die werden getekend door Europese onderzoekers in de jaren 20. De regenboogpad werd door de organisatie Conservation International opgelijst als een van "'s werelds top 10 meest gezochte kikkers". (TE)