Een rechtbank moet beslissen wat er gebeurt met de overblijfselen van de Engelse koning Richard III. Dat bericht de Britse omroep BBC. De resten bevinden zich op dit ogenblik in een laboratorium aan de universiteit van Leicester.

Verleden jaar werden de resten van koning Richard III ontdekt bij opgravingen onder een parkeerplaats in de Engelse stad Leicester. De laatste Engelse koning uit het huis Plantagenet zou aanvankelijk in mei worden herbegraven in de kathedraal van Leicester, maar enkele inwoners van de stad York hadden een campagne gelanceerd om de begrafenis in hun stad te organiseren.

Afstammelingen

Een Londense rechtbank moet nu bepalen of het ministerie van Justitie juist heeft gehandeld door aan archeologen de toestemming te geven om de overblijfselen van Richard III weg te halen van de oorspronkelijke begraafplaats. De plannen voor een begrafenis in Leicester werden gesteund door Michael Ibsen, een verre afstammeling van een zus van Richard III aan de hand van wiens DNA eerder al de identiteit van de vorst werd vastgesteld.

Andere nakomelingen vinden echter dat Richard III geen enkele andere connectie heeft met de stad Leicester dan dat hij er toevallig is gestorven. Omdat zijn vader de titel van hertog van York droeg, zijn ze van mening dat hij beter in de kathedraal van die stad wordt begraven.

Rozenoorlogen

Koning Richard III regeerde over Engeland sinds 1483. Hij sneuvelde amper twee jaar later tijdens de slag bij Bosworth, die een einde maakte aan de Rozenoorlogen. Na zijn overlijden greep koning Hendrik VII de macht in Engeland als eerste vorst uit de Tudor-dynastie.

Bij zijn dood werd het lichaam van Richard III overgebracht naar Leicester. Daar werd hij begraven in de Grey Friars Church. Die kerk werd verwoest in 1538, toen onder Hendrik VIII alle katholieke kloosters werden ontbonden. Richard III bleef er echter begraven, totdat zijn lichaam door archeologen werd ontdekt in augustus vorig jaar. (YD)

Een rechtbank moet beslissen wat er gebeurt met de overblijfselen van de Engelse koning Richard III. Dat bericht de Britse omroep BBC. De resten bevinden zich op dit ogenblik in een laboratorium aan de universiteit van Leicester.Verleden jaar werden de resten van koning Richard III ontdekt bij opgravingen onder een parkeerplaats in de Engelse stad Leicester. De laatste Engelse koning uit het huis Plantagenet zou aanvankelijk in mei worden herbegraven in de kathedraal van Leicester, maar enkele inwoners van de stad York hadden een campagne gelanceerd om de begrafenis in hun stad te organiseren.Een Londense rechtbank moet nu bepalen of het ministerie van Justitie juist heeft gehandeld door aan archeologen de toestemming te geven om de overblijfselen van Richard III weg te halen van de oorspronkelijke begraafplaats. De plannen voor een begrafenis in Leicester werden gesteund door Michael Ibsen, een verre afstammeling van een zus van Richard III aan de hand van wiens DNA eerder al de identiteit van de vorst werd vastgesteld.Andere nakomelingen vinden echter dat Richard III geen enkele andere connectie heeft met de stad Leicester dan dat hij er toevallig is gestorven. Omdat zijn vader de titel van hertog van York droeg, zijn ze van mening dat hij beter in de kathedraal van die stad wordt begraven. Koning Richard III regeerde over Engeland sinds 1483. Hij sneuvelde amper twee jaar later tijdens de slag bij Bosworth, die een einde maakte aan de Rozenoorlogen. Na zijn overlijden greep koning Hendrik VII de macht in Engeland als eerste vorst uit de Tudor-dynastie.Bij zijn dood werd het lichaam van Richard III overgebracht naar Leicester. Daar werd hij begraven in de Grey Friars Church. Die kerk werd verwoest in 1538, toen onder Hendrik VIII alle katholieke kloosters werden ontbonden. Richard III bleef er echter begraven, totdat zijn lichaam door archeologen werd ontdekt in augustus vorig jaar. (YD)