In de Ethias Arena in Hasselt kan u de prestigieuze multimedia wetenschapstentoonstelling 'Science Tunnel' gaan bekijken, waarin recente wetenschappelijke ontdekkingen en technologieën van morgen te zien zijn.

De 'Science Tunnel' is een unieke multimediatentoonstelling van het
Max Planck Instituut uit Duitsland en werd op initiatief van de Universiteit Hasselt naar Hasselt gehaald. De tentoonstelling was eerder al te bezichtigen in Tokio, Sjanghai, Dresden en Berlijn.

De tentoonstelling is opgebouwd rond beelden, films en interactieve opstellingen afkomstig uit vooraanstaande instituten, en neemt de bezoekers mee op een reis van microscopisch kleine deeltjes naar verafgelegen sterrenstelsels.

Speciaal voor de tentoonstelling in Hasselt leidde de UHasselt 200 gidsen op. Dat zijn zowel eindejaarsstudenten, als onderzoekers en profs van de universiteit.

De 'Science Tunnel' kan vanwege de nood aan wetenschappers op de arbeidsmarkt en in het bijzonder in het onderwijs rekenen op de steun van Vlaams Onderwijsminister Frank Vandenbroucke. Die vestigde bij de scholen uitdrukkelijk de aandacht op de tentoonstelling.

In de Ethias Arena in Hasselt kan u de prestigieuze multimedia wetenschapstentoonstelling 'Science Tunnel' gaan bekijken, waarin recente wetenschappelijke ontdekkingen en technologieën van morgen te zien zijn.De 'Science Tunnel' is een unieke multimediatentoonstelling van hetMax Planck Instituut uit Duitsland en werd op initiatief van de Universiteit Hasselt naar Hasselt gehaald. De tentoonstelling was eerder al te bezichtigen in Tokio, Sjanghai, Dresden en Berlijn. De tentoonstelling is opgebouwd rond beelden, films en interactieve opstellingen afkomstig uit vooraanstaande instituten, en neemt de bezoekers mee op een reis van microscopisch kleine deeltjes naar verafgelegen sterrenstelsels.Speciaal voor de tentoonstelling in Hasselt leidde de UHasselt 200 gidsen op. Dat zijn zowel eindejaarsstudenten, als onderzoekers en profs van de universiteit. De 'Science Tunnel' kan vanwege de nood aan wetenschappers op de arbeidsmarkt en in het bijzonder in het onderwijs rekenen op de steun van Vlaams Onderwijsminister Frank Vandenbroucke. Die vestigde bij de scholen uitdrukkelijk de aandacht op de tentoonstelling.