ESA, het European Space Agency, heeft volgens de BBC niet gepreciseerd om welke organische moleculen het gaat, of hoe complex ze zijn. Er wordt nog verder onderzoek verricht.

Op de komeet denkt men stoffen aan te treffen zoals die voor het ontstaan van de aarde in ons zonnestelsel aanwezig waren.

Koolstofhoudende organische moleculen vormen de basis van het leven op aarde.

De moleculen werden gedetecteerd door een instrument van Duitse makelij dat moest 'snuffelen' in de dunne atmosfeer van komeet 67/P.

Nog volgens de BBC is de komeet grotendeels met ijs bedekt. Op het ijs ligt een laag stof die 10 tot 20 centimeter dik is.

(RR)

ESA, het European Space Agency, heeft volgens de BBC niet gepreciseerd om welke organische moleculen het gaat, of hoe complex ze zijn. Er wordt nog verder onderzoek verricht. Op de komeet denkt men stoffen aan te treffen zoals die voor het ontstaan van de aarde in ons zonnestelsel aanwezig waren.Koolstofhoudende organische moleculen vormen de basis van het leven op aarde. De moleculen werden gedetecteerd door een instrument van Duitse makelij dat moest 'snuffelen' in de dunne atmosfeer van komeet 67/P.Nog volgens de BBC is de komeet grotendeels met ijs bedekt. Op het ijs ligt een laag stof die 10 tot 20 centimeter dik is. (RR)