Volgens de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie viel de pomp van één van de twee externe koelingcircuits automatisch stil door een storing. Het circuit werkt op ammoniak en werkt als koeling voor elektrische systemen in het ISS.

De bemanning heeft geprobeerd om de koeling te herstellen. Vermoedelijk heeft het probleem te maken met een defecte controleklep in de pomp zelf.

Volgens de Nasa is de bemanning op geen enkel moment in gevaar geweest. "De bemanning is veilig en maakt zich op voor een normale nacht." (Belga/TV)

Volgens de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie viel de pomp van één van de twee externe koelingcircuits automatisch stil door een storing. Het circuit werkt op ammoniak en werkt als koeling voor elektrische systemen in het ISS.De bemanning heeft geprobeerd om de koeling te herstellen. Vermoedelijk heeft het probleem te maken met een defecte controleklep in de pomp zelf. Volgens de Nasa is de bemanning op geen enkel moment in gevaar geweest. "De bemanning is veilig en maakt zich op voor een normale nacht." (Belga/TV)