Een deel van de Domus Aurea, het paleis van de Romeinse keizer Nero, is dinsdag ingestort. Het incident roept vragen op over de toestand van een van Italië's belangrijkste acheologische schatten.

Tijdens het voorval, waarbij een deel van het dak instortte, raakte niemand gewond. Volgens sommige bronnen zou regenwater dat zich verzameld had op het dak verantwoordelijk zijn voor de instorting. De burgemeester van Rome, Gianni Alemanno, verklaarde "erg bezorgd" te zijn en verzekerde dat er een grondig onderzoek zal plaatsvinden naar de oorzaak van het incident.

De site, in het centrum van Rome niet ver van het Colosseum, werd afgebakend terwijl zandzakken werden aangebracht om de overige muren te ondersteunen. "De restauratiewerken moet onmiddellijk van start gaan, alleen zo kan voorkomen worden dat meerdere delen van de Domus Aurea (Gouden Huis) instorten", aldus opzichter Luciano Marchetti. De instorting moet volgens Marchetti "als een waarschuwing dienen" aangezien er dringend meer financiële middelen nodig zijn om de site te onderhouden.

Een deel van de Domus Aurea, het paleis van de Romeinse keizer Nero, is dinsdag ingestort. Het incident roept vragen op over de toestand van een van Italië's belangrijkste acheologische schatten. Tijdens het voorval, waarbij een deel van het dak instortte, raakte niemand gewond. Volgens sommige bronnen zou regenwater dat zich verzameld had op het dak verantwoordelijk zijn voor de instorting. De burgemeester van Rome, Gianni Alemanno, verklaarde "erg bezorgd" te zijn en verzekerde dat er een grondig onderzoek zal plaatsvinden naar de oorzaak van het incident. De site, in het centrum van Rome niet ver van het Colosseum, werd afgebakend terwijl zandzakken werden aangebracht om de overige muren te ondersteunen. "De restauratiewerken moet onmiddellijk van start gaan, alleen zo kan voorkomen worden dat meerdere delen van de Domus Aurea (Gouden Huis) instorten", aldus opzichter Luciano Marchetti. De instorting moet volgens Marchetti "als een waarschuwing dienen" aangezien er dringend meer financiële middelen nodig zijn om de site te onderhouden.