In samenwerking met de New School for Social Research in New York, doet de Université Catholique de Louvain onderzoek naar het collectieve geheugen van de Belg. De onderzoekers willen nagaan hoe politieke en sociale invloeden mee vorm geven aan dat collectieve geheugen.

The King's speech
De onderzoekers zijn vooral geïnteresseerd in de manier waarop de toespraak van koning Albert op 21 juli de Belgen beïnvloedt. Vorig jaar gaf hij nog een vlammende toespraak over de politieke crisis en de aanslepende regeringsvorming (zie filmpje).

Oproep

"Om tot echte conclusies te kunnen komen, hebben we echter veel meer gegevens nodig. We moeten zo veel mogelijk Belgen zien warm te maken om de toespraak te beluisteren", zegt Stone. Het onderzoeksteam doet daarom een oproep om deel te nemen aan de online-enquête. (GM)

Het onderzoek bestaat uit twee delen: het eerste neemt 5 minuten in beslag en het tweede ongeveer 15 minuten.

Deelnemen aan de enquête kan via onderstaande link:

http://tinyurl.com/belgischegeheugens

De enquête verloopt anoniem en de enige voorwaarde is dat de ondervraagde de Belgische nationaliteit heeft.

In samenwerking met de New School for Social Research in New York, doet de Université Catholique de Louvain onderzoek naar het collectieve geheugen van de Belg. De onderzoekers willen nagaan hoe politieke en sociale invloeden mee vorm geven aan dat collectieve geheugen. The King's speech De onderzoekers zijn vooral geïnteresseerd in de manier waarop de toespraak van koning Albert op 21 juli de Belgen beïnvloedt. Vorig jaar gaf hij nog een vlammende toespraak over de politieke crisis en de aanslepende regeringsvorming (zie filmpje). Oproep "Om tot echte conclusies te kunnen komen, hebben we echter veel meer gegevens nodig. We moeten zo veel mogelijk Belgen zien warm te maken om de toespraak te beluisteren", zegt Stone. Het onderzoeksteam doet daarom een oproep om deel te nemen aan de online-enquête. (GM)