De twee satellieten Ebb en Flow (de namen werden uitgekozen na een wedstrijd voor schoolkinderen), ter grootte van een wasmachine, beschikken nog maar over weinig brandstof, zegt de Nasa. Aan het eind van de missie zullen ze daarom op slechts enkele seconden van elkaar en met een snelheid van ongeveer 1,7 kilometer per seconde op de maan neerstorten.

Zwaartekracht

De beide sondes draaien sinds het begin van het jaar baantjes rond de aardsatelliet en verzamelen data over diens binnenste structuur en samenstelling. Ze doen dat door minieme schommelingen in het zwaartekrachtsveld van de maan te meten. Zeer toepasselijk zullen ze dus ook door toedoen van de zwaartekracht aan hun einde komen.(Belga/TV)

De twee satellieten Ebb en Flow (de namen werden uitgekozen na een wedstrijd voor schoolkinderen), ter grootte van een wasmachine, beschikken nog maar over weinig brandstof, zegt de Nasa. Aan het eind van de missie zullen ze daarom op slechts enkele seconden van elkaar en met een snelheid van ongeveer 1,7 kilometer per seconde op de maan neerstorten.Zwaartekracht De beide sondes draaien sinds het begin van het jaar baantjes rond de aardsatelliet en verzamelen data over diens binnenste structuur en samenstelling. Ze doen dat door minieme schommelingen in het zwaartekrachtsveld van de maan te meten. Zeer toepasselijk zullen ze dus ook door toedoen van de zwaartekracht aan hun einde komen.(Belga/TV)