Op het beeld van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie zijn niet eens alle gevaarlijke asteroïden te zien. Brokken ruimtesteen van minder dan 140 meter mochten niet meedoen. Ter vergelijking: de meteoriet die de bekende 1,2 kilometer wijde, 70 meter diepe krater sloeg in de Amerikaanse staat Arizona wordt geschat op 55 meter.

Dat is dus een stuk minder dan de 'Potentially Hazardous Asteroids (PHA's, ofte 'potentieel gevaarlijke asteroïden') die hier getoond worden. Die worden als een bedreiging gezien omdat hun baan hen binnen de 7,5 miljoen kilometer van de aarde kan brengen.

Enigszins geruststellend is dat geen enkele van deze 1400 killers ons de komende honderd jaar zal treffen. "Door ze scherp in de gaten te houden, kunnen we hun banen nauwkeuriger berekenen en preciezere voorspellingen doen over hun impactkansen", stelt de Nasa op haar website.

Als we dan ook nog de technologie ontwikkelen om er wat aan te doen, kunnen we op beide oren slapen.

Op het beeld van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie zijn niet eens alle gevaarlijke asteroïden te zien. Brokken ruimtesteen van minder dan 140 meter mochten niet meedoen. Ter vergelijking: de meteoriet die de bekende 1,2 kilometer wijde, 70 meter diepe krater sloeg in de Amerikaanse staat Arizona wordt geschat op 55 meter. Dat is dus een stuk minder dan de 'Potentially Hazardous Asteroids (PHA's, ofte 'potentieel gevaarlijke asteroïden') die hier getoond worden. Die worden als een bedreiging gezien omdat hun baan hen binnen de 7,5 miljoen kilometer van de aarde kan brengen. Enigszins geruststellend is dat geen enkele van deze 1400 killers ons de komende honderd jaar zal treffen. "Door ze scherp in de gaten te houden, kunnen we hun banen nauwkeuriger berekenen en preciezere voorspellingen doen over hun impactkansen", stelt de Nasa op haar website. Als we dan ook nog de technologie ontwikkelen om er wat aan te doen, kunnen we op beide oren slapen.