De Amerikaanse Marsjeep Curiosity ondergaat een aantal dagen tests nadat een kortsluiting een arm heeft lamgelegd. De kortsluiting is in het weekeinde opgemerkt toen de robot probeerde poeder uit een aangeboorde steen over te brengen naar ingebouwde onderzoeksapparatuur.

Het Amerikaanse ruimtevaartbureau NASA voert nu tests uit vooraleer te proberen de arm opnieuw te bewegen of verder te rijden op de Rode Planeet.

De succesvolle jeep landde in maart 2012 op Mars. Het is het vierde Marswagentje dat de Rode Planeet bezoekt. Zijn hoofdopdracht bestaat erin grondstalen te verzamelen van Mount Sharp, waar bewijs is gevonden voor de aanwezigheid van water. (Belga/TE)

De Amerikaanse Marsjeep Curiosity ondergaat een aantal dagen tests nadat een kortsluiting een arm heeft lamgelegd. De kortsluiting is in het weekeinde opgemerkt toen de robot probeerde poeder uit een aangeboorde steen over te brengen naar ingebouwde onderzoeksapparatuur. Het Amerikaanse ruimtevaartbureau NASA voert nu tests uit vooraleer te proberen de arm opnieuw te bewegen of verder te rijden op de Rode Planeet. De succesvolle jeep landde in maart 2012 op Mars. Het is het vierde Marswagentje dat de Rode Planeet bezoekt. Zijn hoofdopdracht bestaat erin grondstalen te verzamelen van Mount Sharp, waar bewijs is gevonden voor de aanwezigheid van water. (Belga/TE)