Het schip zou 'met 80 tot 100 procent zekerheid' gelokaliseerd zijn voor de kust van Rhode Island door wetenschappers van het Rhode Island Marine Archaeology Project (RIMAP). Het ligt samen met andere schepen op de bodem van Newport Harbor.

De Endeavour is een van de bekendste schepen in de maritieme geschiedenis. Tijdens zijn beroemde reis met het schip hielp James Cook tussen 1768 en 1771 het zuidwesten van de Stille Oceaan in kaart te brengen en eiste hij Australië op voor Groot-Brittannië.

Morse

Tijdens de Amerikaanse onafhankelijkheidsoorlog vervoerde het ondertussen in Lord Sandwich omgedoopte schip de Britse troepen. Het werd in 1778 tot zinken gebracht.

Endeavour werd ook de naam van een Amerikaanse spaceshuttle en de voornaam van de Britse tv-detective Morse. (Belga/TE)

Het schip zou 'met 80 tot 100 procent zekerheid' gelokaliseerd zijn voor de kust van Rhode Island door wetenschappers van het Rhode Island Marine Archaeology Project (RIMAP). Het ligt samen met andere schepen op de bodem van Newport Harbor.De Endeavour is een van de bekendste schepen in de maritieme geschiedenis. Tijdens zijn beroemde reis met het schip hielp James Cook tussen 1768 en 1771 het zuidwesten van de Stille Oceaan in kaart te brengen en eiste hij Australië op voor Groot-Brittannië. Tijdens de Amerikaanse onafhankelijkheidsoorlog vervoerde het ondertussen in Lord Sandwich omgedoopte schip de Britse troepen. Het werd in 1778 tot zinken gebracht. Endeavour werd ook de naam van een Amerikaanse spaceshuttle en de voornaam van de Britse tv-detective Morse. (Belga/TE)